20170807_101252

2nd WorldWide PMU Festival Kína (Kanton)

2017. augusztus 7-8-9.

Kína – a globális PMU nagyhatalom

“Tanuljunk egymástól, hogy minél jobban taníthassunk!”
Eötvös Loránd

Tudta? A Mastor-Goochi cég Kína legnagyobb sminktetováló készülék gyártója, idén másodjára szervezte meg a Worldwide PMU Festival-t, melyet dimenzióinak és minőségének köszönhetően minden túlzás nélkül  a szakma csúcstalálkozójának lehet nevezni.
Belegondolt már? Ha Kína lakosságának számából indulunk ki, és arányosítva csak fele annyi kínai PMU szakember lenne, mint Európában, számuk akkor is megközelítené Budapest összlakosságát?
Olvasta? Kanton város (kínaiul: Goungzhou) közel 12 milliós lakosságával a 3. legnagyobb metropolisz Kínában?

 Cégünk a Goochi-Mastor exklusív magyarországi képviselőjeként idén először vett részt ezen a rangos giga-rendezvényen Kanton városában, mely esemény jelentőségét utólag kiértékelve elmondhatjuk, hogy teljesen új távlatokat nyit a szakmának  

A rendezvény monumentalitását tükrözi, hogy a résztvevők száma 3.000(!) körül mozgott – ami a sminktetováló szakmát tekintve, világviszonylatban is páratlan.
Már a megnyitó előtt döbbenetes volt számunkra a pazar helyszín és az a hatalmas erőfeszítés, amivel a szervezők készültek az eseményre.
Továbbá kiemelt figyelmet fordítottak a részvevők segítésére, fogadására, a város több pontján is kísérő táblás segítők igazították útba őket.
Az esemény megnyitásakor megtapasztaltuk, hogy ez valóban egy világméretű fesztivál, nem szimplán egy konferencia.
Több ezer ünneplő ember és a nyitó ünnepség nagyszabású, káprázatos, leírhatatlan hangulatú volt.
A rendezők tényleg mindent elkövettek, hogy a közönség kedvébe járjanak.

A szakmai előadások, smink-haj divatbemutató, vitafórumok másnap következtek.
Az előadások közül,nekünk, sminktetováló szakembereknek elsősorban a fejbőrpigmentációs, és az areola pigmentációs prezentáció-demonstráció nyújtott szakmai többletet. Érdekességként csodálkoztunk rá egy kínai sminktetováló hölgynek az areola előadására, mert ott tudtuk meg, hogy Kínában a rózsaszín mellbimbó-udvar a nők vágya, ezért a barnás-sötétes mellbimbókat mind pirosas-rózsaszínre tetoválják. Bemutatójában is egy látszólag hibátlan, de kissé barna színű mellbimbó-udvart tetovált át rózsaszínre, a közönség hatalmas megelégedésére.
A szakmai vitafórumon a Mastor cég nemzetközi képviselőitől megtudtuk, milyen a sminktetováló ágazat helyzete, pl. Japánban, vagy mekkora erőfeszítéseket tesznek az USA-ban a pigmentek tisztaságának szavatolásáért, milyen készülék fejlesztéseket terveznek Koreában, hogyan működtessünk sikeres sminktetováló iskolát Németországban, stb.

A fesztivál egy globális méretű versenyt is magában foglalt, több, mint ezer(!) részvevővel.
A versenyzők többsége természetesen kínai volt, de a világ minden pontjáról érkeztek részvevők, az európai kontinenst mi ketten képviseltük.
Nehéz lenne leírni azt a hangulatot, izgalmat, ami a versenyt végig kísérte – számunkra leginkább egy olimpiai versenyhez hasonlított.
Hihetetlen szervezés és fegyelem – mind a versenyzők, mind a szervezők részéről.
Két óra állt rendelkezésre, hogy mindenki megmutathassa tudását a szemöldök-szem- és szájtetoválás műfajában.
A nagy többség sminktetováló géppel dolgozott, de volt, aki manuálisan, mikroblade eszközt használt.
Igazi versenyhangulatban dolgoztunk: izgultunk, mozgott az asztal, de fantasztikus volt.

A verseny végén természetesen felmértük a környezetünkben ülők munkáit, és amit láttunk, attól leesett az állunk:

  • a kínai sminktetováló szakemberek félelmetesen vékony, precíz, de egyben íves szálakat tudnak készíteni sminktetováló géppel, a mi szálaink vékonyságban meg sem közelítik ezt
  • szintén mesterei a 3D-hatású árnyékolásnak is, legyen szó a szálak 3d kialakításáról, vagy kombinált technika esetében a már elkészült szálazás finom satír hatással való kombinálásáról
  • mesteri, gyönyörű ombre szemöldököket is láttunk, igazi remekmű volt mindegyik
  • a teljes arc sminktetoválását a limit időn belül teljesítették, tehát nem csak hihetetlen ügyesek, de rendkívül gyorsan is dolgoznak

Az elkészült munkák több fordulós megmérettetésen mentek keresztül, több száz bíró megítélése alapján.  Mi mindent megtettünk, minden tudásunkat beleadtuk a munkába, és azt hiszem büszkék lehetünk. Méltón képviseltük a hazai sminktetoválókat, de a vetélytársak munkáit látva esélyünk sem lehetett díjazásra.

Meg kellett állapítanunk, hogy a kínai-ázsiai sminktetováló szakemberek a szálak kialakításában, valami elképesztően magas tudással, ügyességgel rendelkeznek, és nem túlzok, ha azt mondom, ebben messze fölöttünk állnak. Nem sokat tudtunk eddig munkáiról, szakmai képzettségükről, azt hiszem talán egy kicsit le is becsültük őket, de a látottak alapján be kell ismernünk, hogy sminktetoválásban is a világ élén járnak, a legjobbak….

Vendéglátóink, a Mastor cég képviselői ajándékozták számunkra, részvételünkért a díszes bőrborítású, kinyitható oklevelet, gyönyörű fekete márvány emlék díjat és ezt az elegáns fekete-arany selyem párnába ágyazott verseny plakettet a rendezvény záró ünnepségén.
El tudjátok képzelni, mennyire ünnepélyes és emelkedett hangulatot eredményezett, amikor a sok különböző náció, a több mint ezer résztvevő egyenként lett szólítva és ment fel a színpadra átvenni az emlékplaketteket?
Fantasztikus élményben volt részünk és nagyon hasznos szakmai ismereteket szereztünk, melyekből hamarosan itthon is szeretnénk átadni Számotokra!

 

Szakmai élményekkel teli zsongó fejjel, egyben újult energiákkal feltöltődve és fantasztikus jövő tervekkel felvértezve búcsúztunk ettől a bábeli hangzavarral átitatott nyüzsgéstől, a kínai vendéglátók kedvességétől, élményekkel tele hagytuk magunk mögött Kanton égbeszökellő felhőkarcolóit…